HOME - T4I - PROJECTEN - STEUN ONS - CONTACT - LINKS

VZW TOMORROW4ISIBANI − ON 0823.885.336

De VZW is ontstaan uit de samenwerking van 2 bestaande projecten in Winterton. Enerzijds het Belgische Tomorrowproject, gebaseerd op bewustmaking rond HIV / AIDS, en anderzijds het plaatselijke gemeenschapscentrum Isibani. Met 6 Belgische vrienden hebben we in 2008 de feitelijke vereniging Tomorrow4Isibani opgericht, en zijn we overgegaan tot VZW Tomorrow4Isibani (verkort T4I) in 2010.

In 2011 heeft Peter Rouffaer ons vervoegd als peter van de VZW Tomorrow4Isibani.

Het gemeenschapscentrum Isibani is gelegen in Khethani, waar ongeveer 10000 mensen leven. De meerderheid van het township is drager van of heeft te maken met HIV / AIDS en dat draagt enorm bij tot de verarming en het uiteenvallen van families. Veel gezinnen worden gerund door de grootouders of in sommige gevallen enkel door de kinderen omdat er geen volwassenen meer zijn. In een samenleving die de traditionele waarden en normen niet meer erkent zijn deze kinderen bijzonder kwetsbaar. Ze worden vaak het slachtoffer van misdaad, verkrachting of mishandeling.

Omdat deze groep het zwaarst getroffen wordt in deze maatschappij, focust onze VZW Tomorrow4Isibani zich binnen de samenwerking met Isibani op de projecten rond hulpverlening aan kinderen en jongeren. Deze projecten zijn ondergebracht onder de NPO Isiphephelo (Isiphephelo Outreach).

Op deze website vindt u, naast een opsomming van onze verwezenlijkingen van de afgelopen jaren, ook onze lopende projecten:

  • Opvanghuis Isiphephelo.
  • Kind en Jongerenzorg.
  • Bewustmaking.

Daarnaast informeren wij over de werking en activiteiten met regelmatige berichtgeving op onze Facebookpagina VZW Tomorrow4Isibani, en via email. Inschrijven kan door e−mailadres op te geven via tris [at] tomorrow4isibani.be.

Het werken in een ontwikkelingsland loopt niet altijd van een leien dakje, maar we zijn met zijn allen, in België en Zuid-Afrika, een gemotiveerd team en blijven er steeds voor gaan.

Om deze projecten te realiseren zijn wij op zoek naar mensen die het T4I project financiëel willen steunen: zie rubriek steun ons.